Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-29@12:17:04 GMT

او را کشتیم تا از جهنم فشافویه رها شویم

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۰۷۳۷

خرداد؛ یکی از قاتلان شیرمحمدعلی گفت: ما با او اختلافی نداشتیم او درواقع یک قربانی بود. هیچ انگیزه‌ای برای قتل مرحوم نداشتیم فقط برای رها شدن از زندان فشافویه که مانند جهنم بود دست به این کار زدیم.

یک قاتل محکوم به اعدام که با همدستی قاچاقچی حبس ابد، جوانی زندانی به نام علیرضا شیر محمد علی را به طرز فجیعی در زندان فشافویه به قتل رسانده بودند صبح دیروز در شعبه پنجم دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این جنایت بیستم خرداد ماه گذشته درزندان فشافویه اتفاق افتاد.در این نزاع خونین حمید رضا 32ساله ومحمد رضا35ساله پسری زندانی را با 30 ضربه چاقوی دست ساز و یک سرامیک شکسته به قتل رساندند. این در حالی است که پس از انتشار این خبر با پیگیری ماجرا به دستور رئیس قوه قضائیه رئیس زندان تهران بزرگ برکنار شد.علیرضا - مقتول- دانشجوی رشته ماشین‌آلات سنگین بود که از بیست وهفتم تیر پارسال به اتهام توهین به مقدسات بازداشت شده بود. این جوان پاکدشتی پس از محاکمه به هشت سال زندان محکوم و از زندان اوین به زندان فشافویه منتقل شده بود.

 

این دو متهم صبح دیروز از زندان به شعبه پنجم دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی بابایی و با حضور قاضی ساجدی مستشار دادگاه منتقل شدند تا محاکمه شوند.جلسه دادگاه ساعت 10 صبح دیروز با حضورقاضی شهریاری - نماینده دادستان، باقری معاون ارجاع دادگاه کیفری یک استان تهران، اولیای دم و وکلا به‌صورت علنی برگزارشد.

 

اگر چه جلسه به‌صورت علنی بود اما از حضور خبرنگاران رسانه‌ها در جلسه دادگاه خودداری شد.در ابتدا قاضی شهریاری متن کیفر خواست را خواند. سپس پدر و مادر مقتول در جایگاه ایستادند و از قضات خواستار قصاص عاملان قتل شدند.

 

آنگاه محمد رضا متهم ردیف اول در جایگاه ایستاد تا به سؤالات قضات پاسخ دهد.وی ضمن قبول اتهام قتل درباره انگیزه خود گفت: من و همدستم 32 ماه در شرایط بدی در زندان فشافویه بودیم ومی خواستیم هرچه زودتر به زندان رجایی شهر منتقل شویم اما کسی حرفمان را گوش نمی‌کرد از یک ماه قبل تهدید کرده بودیم اگر ما را از این زندان منتقل نکنند دست به قتل می‌زنیم روز حادثه شیشه کشیده بودیم و با حمید رضا تصمیم گرفتیم مرحوم را بکشیم.

 

ما با او اختلافی نداشتیم او درواقع یک قربانی بود روز حادثه وقتی از بند بیرون آمدیم در یک چشم به هم زدن مرحوم را به بهانه مصرف شیشه به اتاق خودمان کشاندیم بعد من با تیزی دست ساز خودم از پشت سر به او ضربه‌ای زدم ودر همان لحظه هم همدستم حمیدرضا با سرامیکی که در دستش بود به جانش افتاد آنقدر شیشه کشیده بودیم که نمی‌دانستیم چه کار می‌کنیم باز هم می‌گویم ما هیچ انگیزه‌ای برای قتل مرحوم نداشتیم فقط برای رها شدن از زندان فشافویه که مانند جهنم بود دست به این کار زدیم.

 

سپس دیگر متهم پرونده به نام حمید رضا پشت میز محاکمه ایستاد او نیز اتهامش را پذیرفت وبا اظهار ندامت وپشیمانی تقاضای عفو و بخشش کرد. متهم درباره سرامیکی که با آن قتل را مرتکب شده بودند گفت: این سرامیک را از دستشویی زندان کنده و در همان جا نیز جاسازی کرده بودم. پس از پایان اظهارات دو متهم رئیس دادگاه پایان جلسه را اعلام کرد.

قاضی بابایی به برخی ابهامات و شایعاتی که درباره پرونده قتل علیرضا شیر محمد علی مطرح است پاسخ داد.

انگیزه اصلی متهمان برای قتل علیرضا چه بوده است؟

- دو متهم مدعی شدند فقط برای رهایی از زندان فشافویه مرتکب قتل شده‌اند و از آنجایی که علیرضا لاغر و ضعیف بوده است او را انتخاب کرده‌اند و بر خلاف شایعات موجود دستی پشت پرده این جنایت نیست.

* آیا فیلم صحنه جنایت به خانواده مرحوم نشان داده شد؟

بله اما به خاطرشرایط روحی پدر و مادر مرحوم نتوانستند فیلم را به طور کامل ببینند.

* آیا سهل‌انگاری مسئولان زندان در این پرونده محرز است؟

 اگر اشتباه و قصوری در این جنایت از سوی مسئولان رخ داده باشد به دستور ریاست قوه قضائیه با آنها برخورد خواهد شد.

* مقتول به چه جرمی زندان بود؟

 این جوان در یک پرونده سیاسی به اتهام توهین به مقدسات به هشت سال زندان محکوم شده بود علیرضا قبلاً در یک تولیدی پوشاک کار می‌کرد و بعد هم وارد دانشگاه شد اما فریب یک گروه سیاسی را خورده و به‌دنبال انتشار یک عکس در پروفایلش که دارای مضمون توهین به مقدسات بود بازداشت شد. اما بیگناه در زندان کشته شد.

* حکم این پرونده کی صادر می‌شود؟

- با توجه به اقرار دو متهم و مدارک و اسناد موجود در پرونده و اظهارات مطلعین، حکم دو متهم روشن است اما زمان صدور آن پس از انجام تشریفات قضایی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

* برخی می‌گویند دو متهم این پرونده اجیر شده بودند تا مرحوم را به قتل برسانند؟

خیر اصلاً چنین فرضیه‌ای صحیح نیست.

 

 

منبع: روزنامه ایران 

برچسب ها: علیرضا شیر محمدعلی ، اعدام

منبع: خرداد

کلیدواژه: اعدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۰۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی

مهدی بیک اوغلی- روزنامه اعتماد-در روز‌هایی که توجه افکار عمومی ایرانیان تحت تاثیر رخداد‌های منطقه‌ای و حمله ایران به اسراییل قرار داشت، خبر صدور حکم علیه توماج صالحی طول و عرض شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها را در نوردید. حکم افساد فی‌الارض توماج در شرایطی توسط دادگاه انقلاب اصفهان صادر شده بود که سال قبل، از این اتهام تبرئه شده و حکم پرونده او به دیوان ارسال شده بود. دیوان، اما ایراداتی را به حکم توماج وارد دانسته و از دادگاه درخواست کرده ضمن برطرف کردن این ایرادات، عفو رهبری را نیز در حکم صادره لحاظ کند. اما در شرایطی که در حالت طبیعی این حکم باید اصلاح می‌شد و با عفو رهبری پرونده توماج با حکم تعدیل شده مواجه می‌شد، ناگهان خبر رسید که دادگاه حکم افساد فی‌الارض توماج را محرز دانسته و رای به افساد فی‌الارض و اعدام او داده است. با افزایش انتقادات از این حکم، مرکز رسانه‌ای دستگاه قضا با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این حکم در دستگاه قضایی بررسی شده و احتمال نقض آن وجود دارد. در ادامه، اما تحلیلگران ابهامات و پرسش‌هایی را در خصوص این حکم مطرح کردند. اینکه چرا عفو رهبری در خصوص این پرونده اعمال نشده است؟ چرا علی‌رغم اعلام نظر دیوان، دادگاه انقلاب اصفهان تلاشی برای اصلاح حکم و تعدیل آن صورت نداده است؟ با توجه به اهمیت پرونده، «اعتماد» گفت‌وگویی را با مصطفی نیلی یکی از وکلای پرونده توماج برنامه‌ریزی کرده تا درباره ابعاد و زوایای گوناگون این حکم بحث کند. نیلی معتقد است با توجه به اینکه پرونده توماج مرتبط با رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و قبلا دادگاه افساد فی‌الارض را بلاموضوع دانسته بنابراین صدور حکم اعدام در این پرونده نسبتی با قانون و واقعیت‌های حقوقی ندارد.

صدور حکم اعدام برای توماج صالحی بازخورد‌های انتقادی فراوانی در افکار عمومی داشته است. درباره چرایی صدور این حکم توضیح می‌دهید؟

حکم اعدام توماج به تازگی صادر شده و برای بررسی تخصصی‌تر ابعاد دقیق‌تر آن به زمان بیشتری نیاز است. اما به‌طور کلی می‌توان گفت که دیوان عالی کشور سال گذشته، رای شعبه نخست انقلاب اصفهان را نقض کرده و معتقد بود عناوینی که علیه توماج صادر شده مشترک است و این عناوین مشترک باید یکی شود. ضمن اینکه بر اساس رای دیوان اعمال عفو سال ۱۴۰۱ رهبری نیز می‌بایست برای توماج صالحی اعمال شود. اما متاسفانه در روندی عجیب پس از اینکه دیوان، پرونده را به دادگاه انقلاب اصفهان بازگرداند، پس از برگزاری جلسه دادگاه با یک چنین رایی مواجه شدیم.

آیا مسوولان دادگاه انقلاب اصفهان، استدلالی برای صدور این حکم مطرح کرده‌اند. با توجه به اینکه مسوولان قضایی اعلام کرده‌اند عفو رهبری در خصوص همه پرونده‌ها اعمال شده، چرا در خصوص توماج این عفو لحاظ نشده است؟ آیا پس از موعد عفو رهبری رخدادی شکل گرفته است؟

کلیت پرونده توماج مبتنی بر رخداد‌های اعتراضی سال ۱۴۰۱ است. البته پرونده‌ای هم علیه ایشان باز شده که مربوط به مصاحبه توماج پس از آزادی با وثیقه است. به خاطر این مصاحبه یک حکم یکساله علیه توماج صادر شده و موضوع دیگری هم در این میان وجود ندارد. (در پرونده پس از آزادی ایشان من وکیل نیستم)، اما صدور حکم اعدام و این پرونده مربوط به رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و ربطی به وقایع بعدی ندارد. بنابراین باید موضوع عفو هم در پرونده توماج لحاظ می‌شد. در حالی که در رای قبلی شعبه اصفهان، توماج از اتهام افساد فی‌الارض تبرئه شده بود و مبتنی بر تبصره آن رای داده شده بود، دیوان در خصوص همان رای حداقلی هم نقد داشت و معتقد بود باید اصلاح شود، پس از ایراد دیوان و بازگرداندن پرونده، بدون توجه به رای دیوان و با اعلام اینکه رای دیوان ارشادی است، دوباره به پرونده رسیدگی شد و رای به افسادفی‌الارض توماج صالحی داده و حکم اعدام صادر شد.

با چه استدلالی عفو رهبری در حکم صادره دادگاه انقلاب اصفهان، لحاظ نشده است؟

این استدلال را دارند که اتهام افسادفی‌الارض جزو مستثنیات بخشنامه آزادی‌های پیش از موعد و عفو رهبری است. در بخشنامه عفو رهبری برخی موارد خاص مستثنی شده بود. یکی از موارد جدا شده، افسادفی‌الارض است. در حالی که در رسیدگی‌های سال گذشته، توماج تبرئه شده بود شامل عفو رهبری می‌شد، اما امروز رای به افسادفی‌الارض داده‌اند و با این رای اعلام کرده‌اند، پرونده توماج ذیل عفو رهبری قرار نمی‌گیرد.

روند رسیدگی پس از صدور حکم اعدام چگونه خواهد بود؟ آیا اقدام به فرجام‌خواهی خواهید کرد؟

بر اساس قانون، فرصت ۲۰ روزه‌ای برای فرجام‌خواهی وجود دارد. از این فرصت استفاده می‌کنیم تا عدالت در خصوص این پرونده اجرا شود.

بر اساس قانون، فرصت ۲۰ روزه‌ای برای فرجام‌خواهی وجود دارد. از این فرصت استفاده می‌کنیم تا عدالت در خصوص این پرونده اجرا شود.
کلیت پرونده توماج مبتنی بر رخداد‌های اعتراضی سال ۱۴۰۱ است. البته پرونده‌ای هم علیه ایشان باز شده که مربوط به مصاحبه توماج پس از آزادی با وثیقه است. به خاطر این مصاحبه یک حکم یکساله علیه توماج صادر شده و موضوع دیگری هم در این میان وجود ندارد.


این پرونده مربوط به رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و ربطی به وقایع بعدی ندارد؛ بنابراین باید موضوع عفو هم در پرونده توماج لحاظ می‌شد.


قضات این استدلال را دارند که اتهام افساد فی‌الارض جزو مستثنیات بخشنامه آزادی‌های پیش از موعد و عفو رهبری است. در بخشنامه عفو رهبری برخی موارد خاص مستثنی شده بود.


در رسیدگی‌های سال گذشته، توماج از فسادفی‌الارض تبرئه شده بود و شامل عفو رهبری می‌شد.

دیگر خبرها

  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز، باید دوباره محاکمه شود
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد
  • دو متهم به قتل، در آمل دستگیر و به زندان معرفی شدند
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی
  • تهیه کننده متهم به تجاوز تبرئه شد
  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز تبرئه شد
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرده است
  • ۲ متهم به قتل در آمل دستگیر و به زندان معرفی شدند
  • اظهارات جنجالی دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد! / پرونده باز است
  • تهیه کننده مشهور متهم به تجاوز تبرئه شد