Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@08:37:27 GMT

ورود نمایندگان به زندان فشافویه ممنوع!

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۶۵۳۲۲

به گزارش صدای ایران روزنامه شرق نوشت: مدیرکل زندان‌های استان تهران به همراه مهرانگیز، سرپرست دادسرای ناحیه ۲۰ و فیروزجائی، سرپرست دادیاری نظارت بر زندان، از اردوگاه فشافویه بازدید کردند. بازدید از زندان‌ها توسط مدیران سازمان زندان‌ها و قضات دادیار زندان امری معمولی است، اما وقتی نام زندان فشافویه به میان می‌آید، خبر این بازدید در صورتی می‌تواند دارای اهمیت باشد که نمایندگان مجلس بتوانند برای بازدید از این زندان با هدف بررسی اتفاقات رخ‌داده در این زندان در ماه‌های گذشته امکان ورود پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند ماه پیش بود که قتلی فجیع در این زندان رخ داد و متهم سیاسی با 30 ضربه توسط محکومان به اعدام کشته شد؛ قتلی که نشان از ضعف امنیت در امر زندانبانی و عدم رعایت تفکیک زندانیان در این ندامتگاه داشت. هرچند اصغر جهانگیر در جمع خبرنگاران درباره قتل شیرمحمدعلی، زندانی فشافویه، گفت: این اتفاق در ۹۰ ثانیه رخ داده است؛ یعنی در کمتر از دودقیقه این درگیری به وجود آمده و زندانیان با سرامیک شکسته به آن مرحوم حمله کرده و این حمله به‌قدری سریع بوده که تا رسیدن مسئولان زندان او را مجروح کرده‌اند.

خبر فوت این زندانی ۲۱ ساله، واکنش‌ها و اعتراضات بسیاری مبنی‌بر درخواست تفکیک زندانیان و بهبود امکانات زندان‌ها و بازدید از آنها را به دنبال داشت. پیش‌ از این نیز برخی از بازداشتی‌هایی که در این زندان نگهداری می‌شدند، از وضعیت بد این زندان و عدم اجرای آیین‌نامه تفکیک جرائم در این زندان اعتراض کرده بودند. بر این مبنا برخی از نمایندگان مجلس نیز درخواست بازدید از زندان فشافویه را مطرح کردند. بسیار پیگیر بودند تا از این ندامتگاه دیداری داشته باشند مانند آنچه در دیدار از زندان اوین بعد از مرگ کاووس سیدامامی و سینا قنبری، از بازداشت‌شدگان حوادث دی‌ماه ۹۶، در سال 96 رخ داد. بعد از قتل شیرمحمدعلی، علی مطهری در واکنشی تند به آنچه رخ داده، گفت: «زندانی سیاسی را نباید در بند تبهکاران، دزدان، قاتلان و قاچاقچیان قرار دهند تا چنین اتفاقی بیفتد. گاهی برای تنبیه متهمان سیاسی این کار را می‌کنند که کار بسیار بدی است و درواقع شبیه اقدامی است که در کهریزک انجام شده و بچه‌های جوان را در سال 88 به زندان کهریزک که جای لات‌ها و قاچاقچیان بود منتقل کردند که آسیب‌های جدی دیدند». برخی دیگر از نمایندگان مجلس نیز موضع مطهری را تأیید کردند و خواستار بازدید از این زندان شدند.
محمد کاظمی، نماینده ملایر، به‌عنوان فردی که مسئول پیگیری این خواسته نمایندگان مجلس شناخته شده است، دراین‌باره می‌گوید: ما از طریق کمیسیون درخواست بازدید از زندان فشافویه را دادیم، هماهنگی‌ها در این زمینه باید توسط رئیس کمیسیون که با سازمان زندان و آقای جهانگیر در ارتباط‌ هستند، انجام شود. بااین‌حال، تاکنون موفق به بازدید نشده‌ایم و گویا هماهنگی‌ها به‌ درستی صورت نگرفته است. وی درباره زمان درخواست برای بازدید توضیح می‌دهد: بعد از فوت آقای شیرمحمدعلی در زندان فشافویه، من و آقای پورمختار پیگیر بازدید از این زندان بودیم، اما تاکنون موفقیتی حاصل نشده است...
این عضو کمیسیون قضائی درباره موضوع عدم اجرای تفکیک جرائم در زندان‌ها و قوانین مرتبط با آن می‌گوید: آیین‌نامه زندان‌ها، تفکیک و طبقه‌بندی زندان‌ها را پیش‌بینی کرده است، اما از آنجایی‌ که زندان‌های ما به سبب شرایط ساختمان، محدودیت مکانی دارند و به‌علاوه آمار زندانیان در حال افزایش است و در هر زندان حدود سه، چهاربرابر ظرفیت آن، زندانی نگهداری می‌شود، این کار عملا ممکن نیست. البته با تدابیر و سیاست‌هایی می‌توان درباره زندانیان کم‌سابقه و بی‌سابقه، این طبقه‌بندی را به شکل نسبی اجرا کرد.

بازدید نمایندگان از ندامتگاه‌ها به خودی‌خود مانند آنچه در بازدید از اوین رخ داد جنبه تشریفاتی دارد، همان‌گونه که در گزارش بازدید از اوین شاهد روایت‌های مبهمی از نمایندگان حاضر در آن برنامه بودیم. اما مسئله مهم این است که همین بازدیدهای تحت کنترل چرا به سختی انجام می‌شوند و گاهی هم ورود به ندامتگاه‌ها برای نمایندگان مردم و حتی برای رئیس‌جمهور مانند ماجرای درخواست محمود احمدی‌نژاد برای بازدید از اوین، ناممکن می‌شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: زندان فشافویه صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۵۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون

علی خضریان سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در تشریح بازدید روز گذشته خود از اداره کل انتقال خون استان تهران گفت: این بازدید به نمایندگی از مجمع نمایندگان استان تهران و جهت آشنایی میدانی با دستاوردها، خدمات، ظرفیت‌ها و مشکلات این مجموعه مهم و حیاتی برگزار شد.

سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران افزود: با توجه به اینکه بر اساس گزارش ارائه شده از سوی مسئولین سازمان انتقال خون، این اداره کل تأمین کننده ۲۵ درصد خون و سایر فرآورده‌های خونی کشور و از مراکز حیاتی تهران است و خون، پلاسما، پلاکت، کرایو و ... از فرآورده‌های خونی است که این مجموعه برای بیمارستان‌ها و بیماران خاص، اعمال جراحی، بیماران سرطانی و ... تأمین می‌کند.

خضریان با بیان اینکه انتظارات اعتباری متناسب با وسعت و اهمیت این مجموعه از مهمترین مسائل اداره کل انتقال خون استان تهران است، گفت: با توجه به نیاز اداره کل انتقال خون به تجهیزات خاص برای تولید و انتقال محصولات خونی و حفظ سلامت این محصولات و هزینه بالای نیروی انسانی متخصص و شبانه‌روزی، مجموعه انتقال خون با کسری اعتبارات در سال گذشته مواجه بوده و این مسأله موجب نارضایتی بخشی از کارکنان و حتی ترک کار آنها و شرکت‌های طرف قرارداد شده است.

عضو هیأت رئیسه مجمع نمایندگان استان تهران ادامه داد: عدم مدیریت بحران برای وقایع طبیعی و آسیب پذیری برخی از اماکن وابسته به سازمان انتقال خون در برابر این حوادث و موضوعات مرتبط با حملات سایبری بخش دیگری از مشکلات انتقال خون کشور است که باید هرچه سریعتر مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

خضریان در پایان بیان کرد: با عنایت به برنامه دولت جهت افزایش نزدیک به ۵ هزار تخت بیمارستانی در سطح استان تهران، ضروری است موضوع نگاه ویژه به مراکز دریافت محصولات و فرآورده‌های خونی به عنوان یک امر حیاتی برای خدمات درمانی در تهران مورد توجه جدی قرار گیرد و در همین خصوص مقرر شد تا مجمع نمایندگان تهران در جلسات آتی خود با مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران به این موضوع ورود نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات
  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»
  • سگ گردانی در بوستان‌های کرج ممنوع شود
  • ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان
  • کمک میلیاردی خیران برای آزادی زندانیان غیر عمد
  • ۲۷۴ زندانی ندامتگاه قزلحصار با پابند الکترونیکی خارج از زندان هستند
  • آزادی زندانی بدهی مالی توسط پزشک یاسوجی
  • ورود  ناپلی به بوشهر ممنوع شد
  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)